16 -årige “Hassan om hans brave kamp for overlevelse i Mauretanien – hvor han og de øvrige søskende blev udsat for indespærring, sult, tørst og tæsk. Deres forbrydelse bestod i, at de i følge faren var blevet for “Dansk”

Operation ” De små syv dværge” er nu officelt 

Anklage: Far efterlyst i hele verden

 En 51-årig far er nu efterlyst i hele verden for ifølge en sigtelse at have sendt fire af sine børn på genopdragelse til Mauretanien. Ny-identitet har for få mdr. siden haft held med, at bringe den ene af de fire søskende tilbage til Danmark. 

Tilbage i Mauretanien 

Der er tremmer for vinduerne, tre senge står side om side i et lille rum, væggene skaller af, og udenfor i hovedstaden Nouakchott er der svedende 35 grader i et land hvor vesterlændinge advares mod kidnapninger og terrorattentater.

De tre tilbageværende lever under kummerlige forhold uden adgang til daglig fornødenheder. Børnenes forbrydelse i Danmark bestod i, at de ifølge faren var blevet for ”danske” Mauretanien, er blandt verdens fattigste og farligste lande med kun få asfalterede veje, overvejende ørken og ringe infrastruktur, og hvor terrorbevægelser i hele Sahelregionen, som landet er en del af, forsøger at tiltvinge sig mere og mere magt.

De seneste dage har Ny-identitet været i intense og ganske komplekse forhandlinger med faren om frigivelsen af den 14-årige datter, som desværre er i yderste livsfare og med fare for, at blive tvangsgift. Det er dog glædeligt, at der er landet en aftale om afhentning af den ene af de tre tilbageværende børn. 

Barske og dilemmafyldte betingelser 

Det er uden tvivl hjerteskærende og dybt uretfærdigt, at de to mest sårbare børn, de yngste på henholdsvis 9 og 10år, forsat skal være holdt fanget. Det er vores arbejde i en nøddeskal– fyldt med tunge dilemmaer og beslutninger der til tider er umenneskelige at træffe. 

Vi har AKUT brug for samfundets hjælp 

I forlængelse af kommende aktion har Ny-identitet brug for akut støtte. Hjælp os med at bringe den 14-årige unge pige tilbage til Danmark – så hun dermed kan forenes med sin storebror der rastløst følger sine mindre søskendes kamp for overlevelse. 

Indsamlingen ( frem til 31.12.2023 ) er godkendt af civilstyrelsen og der fremlægges regnskab jf. indsamlingsloven. 

Video af ”skuret”, hvor børnene befinder sig i alle døgnets 24 timer uden mulighed for, at komme ud.

Vi kan hjælpe dig, hvis du føler dig truet eller er på flugt fra æresrelateret vold

25 69 19 16

kontakt@ny-identitet.dk