Aktuelt

En kæmpe sejr for retfærdigheden og kampen mod genopdragelsesrejser..!

For få dage siden og I al hemmelighed, rejste Ny-identitet med Nader Ashkani i spidsen til den irakiske Kurdistan for netop at redde en ung pige, som for ca. 1,5 år siden var blevet kidnappet og sendt til ”genopdagelse.”

Ny-identitet fik sagen overdraget sommer 2020 – og siden er der forgået intense og løbende forhandlinger med myndighederne, som for et par dage siden kulminerede i en akut rejse til Irak. Den unge pige var ikke alene blevet sendt på ”genopdragelse” i Kurdistan – men blev også løbende udsat for massive overgreb herunder flere drabsforsøg.

Ny-Identitet ankom til genopdragelses stedet for at bringe den unge pige i sikkerhed. I samme øjeblik, som Nader ankom til familiens hjem, viste det sig, at familien på tragisk vis var i færd med at kvæle den pure unge pige til døden.

Hvad der herefter skete og hvordan den unge pige blev reddet ud af familiens hjem – kan Ny- identitet på nuværende tidspunkt ikke løfte sløret for. Men vi kan afsløre, at Nader samt flere ledende politifolk og den unge pige var i yderst livsfare under redningsaktionen.

Efter at planen som Ny-identitet, de lokale myndigheder samt justitsministeriet i Erbil-Kurdistan er lykkes, er den unge pige nu blevet bragt i sikkerhed – og har det efter omstændighederne godt. De involverede i denne redningsaktion, har i denne sag ikke alene udvist styrke, men ligeledes sendt et vigtigt samfundssignal – ikke alene i Danmark men også Internationalt.

Forældre, der bortfører eller sender deres børn til ulandet med intentionen om ”at genopdrage” dem, kan findes og bringes for retten, uanset hvilke del af verden de gemmer sig i. Citat.: Formand, Nader Ashkani

Ny-identitets opgave er nu at kunne bringe den unge hele vejen hjem til Danmark. En opgave der kræver tålmodighed, men også diplomati på højt niveau. Den unge pige skal i mellemtiden have adgang til lokal advokatbistand, psykolog samt kost og logi og andre fornødenheder.

Operation ”Måneskin” er nu delvist fuldført.

Ny-identitet har derfor forsat brug for AKUT hjælp. Den unge pige er i sikkerhed for nu – men gør vi ikke nok og arbejder vi ikke intens, kan det hele ændre sig og dermed bringes hun atter i fare.

Vi kommer derfor med en lille bøn til alle jer, der læser med her:

Støt den unge pige og hendes kamp for overlevelse.
Giv et bidrag og støt vores livsvigtige arbejde.

86485

Husk at skrive ”MÅNESKIN.” Da redningsaktionen har fået navnet operation Måneskin.
Lad os sammen hjælpe denne unge dansk-kurdiske pige. Lad os få hende sikkert tilbage til
Danmark.

Sidst og ikke mindst sender vi en stor tak til de modige kurdiske mænd og kvinder i uniform, som ikke alene stod os bi med liv og sjæl, men også fordi deres kamp mod æresforbrydelser på mange områder er lyse år foran os andre. Vi kan og burde lære meget af mere deres fremgangsmåde, som vi i den kommende tid vil fortælle mere om.

Billeder af møder med lokale myndigheder samt planlægning af operation ”måneskin”