Et hjerteskærende opråb til Danmark

Tilbage i december 2020 og I al hemmelighed, rejste Ny-identitet med Nader Ashkani i spidsen til den irakiske Kurdistan for netop at redde en ung pige, som for ca. 1,5 år siden var blevet kidnappet og sendt til ”genopdagelse.”

Ny-identitet fik sagen overdraget juli 2020 – og siden er der forgået intense og løbende forhandlinger med myndighederne, som i december 2020 kulminerede i en akut rejse til Irak. Den unge pige var ikke alene blevet sendt på ”genopdragelse” i Kurdistan – men blev også løbende udsat for massive overgreb herunder flere drabsforsøg.

Ny-Identitet ankom til genopdragelses stedet for at bringe den unge pige i sikkerhed. I samme øjeblik, som Nader ankom til familiens hjem, viste det sig, at familien på tragisk vis var i færd med at kvæle den pure unge pige til døden.

Siden redningsaktionen har Ny Identitet på den ene side arbejdet hårdt for at få Sarah hjem til Danmark igen, mens Sarahs familie på den anden også kæmper i domstolene for at beholde hende.  Men Sarah ønsker ikke at blive i irakisk Kurdistan. Og derfor sidder hun nu fast på et krisecenter.

Konsekvensen er, at Sarah i dag i sidder fast i et diplomatisk tovtrækkeri. Nu vil Sarah råbe sin sag op i EU med hjælp fra Ny-identitet.

” Jeg overlever ikke det her – få mig hjem til Danmark inden jeg dør” fortæller en meget berørt Sarah Alsandi.

Billeder af møder med lokale myndigheder samt planlægning af operation ”måneskin”

Vi kan hjælpe dig, hvis du føler dig truet eller er på flugt fra æresrelateret vold

25 69 19 16

kontakt@ny-identitet.dk